Suomalaiset huonekalutehtaat

post thumb
Sisustaminen
by Marjut/ on 31 Dec 2021

Suomalaiset huonekalutehtaat

Monelle huonekaluja hankkivalle laadun tae on se, että tuote on valmistettu Suomessa. Suomi tunnetaankin lukuisista laadukkaista käsin valmistetuista huonekaluista, joihin lukeutuu niin sohvia, kaappeja, vitriineitä kuin ruokailuryhmiä ja jopa mattoja. Tässä artikkelissa kerromme sinulle tarkemmin, mitkä ovat parhaat suomalaiset huonekalutehtaat, ja miksi kannattaa ostaa Suomessa valmistettuja huonekaluja ulkomaisten vaihtoehtojen sijaan. Jatka lukemista, jos olet tekemässä pian seuraavaa huonekaluhankintaa.

Suomalaiset huonekalutehtaat – Kiteen huonekalutehdas

Monet huonekaluvalmistajat Suomessa eivät omista niin pitkää kokemusta kuin Kiteen huonekalutehdas. Sen juuret ulottuvat aina 1920-luvulle saakka, mistä lähtien suomalaiset ovat saaneet nauttia sen valmistamista laadukkaista huonekaluista. Kyseessä on perinteikäs, mutta moderni huonekaluvalmistaja, joka käyttää huonekalujen valmistukseen pääasiassa koivua. Muotoilultaan huonekalut ovat tyylikkäitä, ajattomia ja helppo yhdistää moneen eri tyyliin sopivaksi.

Vaikka Kiteen huonekalutehtaan tuotteet valmistetaan koivusta, eivät ne ole kaikki yksivärisiä. Tuotteiden värin voi valita lukuisista eri värisävyistä. Heidän valikoimistaan löytyy useita erilaisia huonekalusarjoja, joiden avulla voi sisustaa oman olohuoneen saman sarjan tuotteilla yhteensopivaksi kokonaisuudeksi. Voit ostaa esimerkiksi saman sarjan tv-tason, kirjahyllyn ja sohvapöydän. Mikä parasta, nämä tuotteet kestävät käyttöä.

Huonekaluvalmistajat Suomessa – Finsoffat

Sellaiset suomalaiset huonekalutehtaat kuin Finsoffat, jäävät taatusti monen mieleen ja omaksi suosikkimerkiksi. Kyseessä on vuosikymmeniä vanha huonekalutehdas, joka sai alkunsa vuonna 1970 Kellokoskelta. Silloin Martti ja Linnea Honkanen perustivat ensimmäisen pienen tehtaansa, jonka jälkeen tehdas on kasvanut kokoa valtavasti, mutta myös vaihtanut osoitettaan Keravalle. Tehtaan johtajana toimii tänä päivänä Jarmo Honkanen, ja tehtaan mallisto on kasvanut hyvin suureksi.

Tehtaan valikoima tarjoaa suomalaisille kuluttajille moderneja huonekaluja, jotka sopivat aina ajan henkeen niin muotoilunsa kuin materiaaliensakin puolesta. Monet muut suomalaiset huonekalutehtaat eivät ole pysyneet vauhdissa mukana yhtä hyvin kuin Finsoffat. Tehtaan tuotteista löydät kotiisi niin kymmenet erilaiset sohvavaihtoehdot kuin nojatuolitkin.

Miksi ostaa suomalaista käsityötä?

Suomalaisen käsityön vaaliminen on tärkeää, sillä samalla voit auttaa suomalaisia huonekaluvalmistajia pitämään työnsä. Kun asiakkaita riittää, myös tehtaat toimivat ja tarjoavat työpaikkoja lukuisille suomalaisille. Näin voit luoda työtä Suomeen ja olla tyytyväinen tekemästäsi ostoksesta. Mikään ei tunnu paremmalta kuin istua sellaiselle sohvalle, joka on valmistettu Suomessa käsityönä, ottaa käteen päivän lehti tai lukea puhelimesta, millainen kryptovaluutta cardano on.

Vaikka Suomessa valmistetut tuotteet ovat hinnaltaan kalliimpia kuin ulkomailla halvalla tuotetut vaihtoehdot, on suomalaisten tuotteiden ostaminen järkevämpää. Halvalla tuotetut huonekalut eivät nimittäin kestä käyttöä ja kulutusta samalla tavalla kuin suomalaiset vastaavat. Suomalaisilla käsityöstä tehdyillä pöydillä myös himoitut vintage-esineet näyttävät hyviltä.

Suomalaiset huonekalutehtaat – Shapes

Suomalainen huonekalutehdas Shapes palkkaa töihin useita suomalaisia suunnittelijoita. Tehtaan valikoimaan kuuluvat lukuisat erilaiset sohvat, ja heidän muotoilunsa pysyy ajan hermoilla luontevasti. Muotoilultaan sohvat ovat ajattomia ja helposti yhdistettävissä tyyliin kuin tyyliin. Ostamalla Shapesin sohvan omaan kotiisi et taatusti tule katumaan, sillä vaikka koko sisustus menisi uusiksi, ei sohva näytä vanhanaikaiselta.

Shapesin sohvia on kuvattu keveiksi ja ilmaviksi. Niiden muotoilua voisi kutsua myös siroksi. Sohvia on saatavilla lukuisissa eri väreissä ja malleissa, ja niiden joukosta voi myös koostaa haluamansa kokonaisuuden omaan kotiin.

Se, millaiset suomalaiset huonekalutehtaat ovat juuri omasta mielestä parhaita, on jokaisen mielipideasia. Jotkut rakastavat siroa muotoilua, kun taas joillekin ajaton tyyli tai ajan hermoilla oleva muotoilu ovat tärkeimpiä asioista tuotteen hankinnassa. Toiset taas panostavat materiaaleihin ja hankkivat kotiinsa mielellään koivusta valmistettuja huonekaluja. Kun siis lähdet huonekalukaupoille, tutustu useamman eri valmistajan tuotteisiin ja tee sitten ostopäätöksesi.