Skandinaavinen moderni tapetti on yleensä vaalea

post thumb
Sisustaminen
by Marjut/ on 08 Jul 2022

Skandinaavinen moderni tapetti on yleensä vaalea

Skandinaavinen sisustus on samaan aikaan sekä yksinkertaista että näyttävää mutta myös käytännöllistä. Jopa tapettivalinnat huokuvat skandinaavista tunnelmaa. Tapettien värit ovat yleensä rauhallisia ja vaaleita. Skandinaavinen moderni tapetti onkin siis usein väriltään valkoinen, luonnonvalkoinen, vaaleanharmaa tai haalean sininen. Täytyy kuitenkin muistaa, että myös skandinaavisen tyylin joukosta voi löytyä erilaisia ja rohkeampia kuoseja. Niitä käyttäessä täytyy kuitenkin varoa luomasta liian levotonta tunnelmaa, värikäs kuosi olisikin hyvä käyttää vaikka tehosteseinään.

Skandinaavinen moderni tapetti sisustuksen tukena

Tapetit ja muu sisustus luovat yhdessä yhteensopivan kokonaisuuden. Sisustus on pelkistetty ja tyylikäs. Skandinaavisessa sisustuksessa tukeudutaan paljon vaaleisiin väreihin pimeiden iltojen vuoksi. Valkoinen koti maksimoi luonnonvaloa, sen mukaan voi kuitenkin tuoda myös muita vaaleita värejä tai tuoda särmää mustalla tai harmaalla. Lattiat ovat usein vaaleat puulattiat.

Skandinaavinen sisustus tuo luonnon lähelle. Siinä missä sisustus saa voimaa ja inspiraatiota luonnonvalosta, on muukin luonnonläheisyys sille oleellista. Kasveilla tuodaan eloa ja väriä sisustukseen ja luonnonmateriaalit, kuten pellava, villa, puuvilla ja hamppu, ovat suosittuja. Myös puu on paljon käytetty. Etenkin vaalea puu, kuten koivu, saarni ja tammi, on yksi pohjoismaisen sisustuksen elementeistä.

Skandinaaviset suunnittelijat

Skandinaavinen muotoilu on design liike, jolle on ominaista nimenomaan yksinkertaisuus ja toimivuus. Skandinaaviset suunnittelijat tunnetaan erityisesti huonekaluista, tekstiileistä, keramiikasta ja lasista. Skandinaaviset tuotteet suunnitellaan tyyliltään ajattomiksi mutta kestämään käyttöä. Suomalainen muotoilu kattaa erityisesti huonekaluja, laseja, valaistuksen, tekstiilejä ja muotibrändejä. Suomalaisen muotoilun kulta-ajat sijoittuvat suunnilleen 1930-luvulta 1970-luvulle. Niinä aikoina suunniteltuja tuotteita on edelleen valmistuksessa nykypäivänä.