Alvar Aallon suunnittelema tankki tuoli on suosiossa edelleen

post thumb
Sisustaminen
by Marjut/ on 09 Nov 2021

Alvar Aallon suunnittelema tankki tuoli on suosiossa edelleen

Alvar Aallon Artekille suunnittelema tankki tuoli tunnetaan myös nimellä 400. Nojatuoli on yksinkertainen, pehmeitä linjoja sisältävä. Tuolin leveät käsinojat ovat tehty lakatusta, taivutetusta koivusta ja tuolin alkuperäisiin kankaisiin kuuluu seeprakuvio. Aallon tavoitteena oli luoda huonekaluja ja esineitä, joita jokainen voisi ostaa. Tuoli suunniteltiin Milanon Triennaaliin vain siksi, että tarjolla olisi jotain uutta ja tuoli myös palkittiin.

Tankki tuoli ja muut Artekin tuotteet ovat haluttuja

Tankki tuolia on edelleen saatavilla ja se lisää suosiotaan yksinkertaisessa sisustuksessa. Päiväkodeissa ja kouluissa käytetään paljon Artekin pöytiä ja tuoleja, sillä ne ovat laadukkaita ja kestäviä. Moni lapsi kasvaakin edes joillain tavoin Alvar Aallon suunnittelemien esineiden ja huonekalujen ympäröimänä. Aallon suunnittelemat huonekalut oli suunniteltu tiettyihin arkkitehtuurikohteisiin, mutta Tankki tuoli suunniteltiin tilaustyönä Milanon Triennaaliin.

Skandinaavinen sisustus on suosittua ympäri maailmaa. Yksinkertaisuus, pehmeät värit ja silmiä hivelevät yksityiskohdat houkuttelee monia ja minimalistinen eläminen on ollut viime vuosina kovassa nousussa. Ekologisiin, luonnonläheisiin ja kestäviin tuotteisiin ja materiaaleihin onkin helppo turvautua, kun kodin pitää kestää elämisen jäljet. Artekin huonekalut ovat haluttuja skandinaavisessa sisustuksessa, niissä näkyy luonnon kauneutta, sekä suomalaisen sisustussuunnittelun kaunis kädenjälki.

Suomalaiset sisustustuotteet ja huonekalut haluttuja maailmalla

Alvar Aalto ja Marimekko on jo pitkään ollut haluttuja merkkejä julkisuuden henkilöiden keskuudessa. Suomalaista arkkitehtuuria on nähty monissa eri elokuvissa ja sarjoissa. Suomi yhdistetään maailmalla metsään ja luonnonläheisyyteen, se on merkki myös kestävyydestä. Skandinaavisen sisustuksen pohja luodaan luonnonläheisistä materiaaleista ja elementeistä, siihen esimerkiksi Artekin huonekalut ovat oiva vaihtoehto.